Adventstid



Första adventsstöket är i full gång, det lider mot jul och min storebror lyssnar på Millenium 2 med Markoolio. Jag själv lyssnar på Paramore och vi försöker överrösta varandra. Frågar ni mig så är jag ganska säker på vem som har bäst smak på låtval just denna gång. Han återvänder förresten till lumpen ikväll, sen ses vi inte förrens när jullovet börjar. Då skall vi handla julklappar, för jag vågar inte släppa iväg honom själv på stan för att köpa julklapp till sin flickvän. Det kan inte sluta i annat än katastrof då.

Om en timme skall jag åka hem till Kia. Vi skall fixa frillorna inför luciadebuten ikväll, på julskyltningen på Öster. Det skall bli jättekul, hoppas allt kommer gå som planerat.

Nu skall jag fortsätta stöka runt


Keep on shining
K

When the sky turns grey and there's no end in sight



I turn to you
Like a flower leaning toward the sun



Helg, helg, härliga helg, helg över hela veeeckaan. Hade ju inte varit helt fel. Hehe.

Jag börjar bli frisk nu! Blev sjuk av vaccinet. Hög feber m.m, men nu känns det som att det håller på att försvinna. Ikväll har vi haft gäster och jag stod för maten. Lagade min pastarätt med svamp och lufttorkad skinka, delishious as ever. Till efterrätt blev det chokladmousse och frukt. Nu är magen större än någonsin och jag är väldigt trött, så det är sängdags. MEN jag får ju inte glömma att berätta att Gotlands lucia nu har krönats, och den som kommer bära kronan är Lovisa, kandidat nr 2, så henne säger vi grattis till och fan vad skoj detta skall bli! Mest av allt ser jag fram emot turnén, förutom åksjukan i bussen och gråtanfallen på alla sjukhem... Det här kommer bli en bra lucia/jul. That's for sure. Hejdå!


K

If I were a boy


Oj vad jag gillar Beyoncé ikväll. Oj vilken röst. Och Destiny's child. Oj vilka röster. Oj oj oj.

Sitter här med en kopp té och knaprar på ett digestivekex och är otroligt nöjd över allt jag fått gjort idag. Åkte hem med bussen efter luciarepet hos Lovisa och satte mig och pluggade strax efter jag kommit hem. Och nu är jag klar med det mesta. Men mer kommer nästa vecka, så än kan vi inte lägga skorna på hyllan. Nu skall jag dricka upp mitt te och sedan somna till den några månader nygamla favoriten Matt Nathanson. Me like.



You don't care how it hurts


K

From the highest to the deepest



Jag är uppfylld av sån irritation just nu att ni anar inte! Har varit på ett hyfsat glatt humör hela dagen, nu är jag endast låg och nedstämd. Lyckoruset kan gärna få infinna sig snarast, tack.

Och det har faktiskt inträffat en hel del saker som bidrar till denna bitterhet. Bland annat så blir jag bara mer och mer ilsken på en av mina lärare. Jag håller inte tyst om saken länge till heller.

Det andra, som nog är den främsta anledningen till mitt dåliga humör, är att Rolf visade mig en insändare i GT (som jag tydligen missat) skriven av någon tjej som är väldigt kritisk till hela Gotlands lucia-grejen. Hennes argument var främst att det hela är en skönhetstävling. Och ja, visst kan det se ut så. Och delvis blir det väl kanskde det. Men det är hennes och andra åskådares syn på det hela. Juryn valde noggrant ut 18 st tjejer efter bild OCH personlighet, och därefter sju st efter sång. Hade det varit pang på luciatåg efter att bara tittat på bilder så hade jag förstått benämningen skönhetstävling, men vad krävs egentligen för att folk skall förstå att det inte är det?

Tjejen som skrev insändaren tyckte också att det vorit bättre om det skickats in en liten text om den tipsade kandidaten någon föreslog samt en ljudfil där kandidaten sjöng något. Men hur kan juryn vara säker på att det faktiskt är kandidatens röst? Numera tillåter tekniken näst intill vad som helst. Jag skulle kunna orda så jag lät som Mariah Carey om jag ville. Så det är inget att lita på, tycker jag personligen. Ett annat tips från henne var att alla kandidater kunde lägga in en ljudfil på webben där dom sjunger en snutt. En god idé i grund, men samma där. Skulle kunna vara någon annans röst. Kan hon och andra inte tro på juryns omdöme om oss kandidater? Är det avund eller vad vill "röstarna" komma fram till?


Gud, jag blir bara arg och ledsen över sånt här. Har inte vi sju kandidater rätten att vara glada och nöjda över oss själva? Nej, det verkar inte så. Och som insändartjejen så snyggt avrundade sitt inlägg: " Så låt vackraste tonåring vinna sin luciakrona! Vore det inte bra om hon var oskuld också?"
Moget, och du skall föreställa vuxen? Ha ha.



K


Världsarvsdag



Idag har vi haft "världsarvsdag" på Elfrida Andrégymnasiet där det varit föreläsningar om t ex våld och medmänsklighet samt uppvisning av dans och sång. Vi sjöng med kören, och det lät jättefint. Nu efter skolan har jag pluggat lite engelska och strax skall jag in till stan igen och träffa Lucia-Emelie, som hon numera kallas, och äta thaimat, jaaaaaaaaa. Sen luciarep med dom fem återstående kandidaterna.


My heart has started to separate

K


Be my baby



Snart dags för matteprov igen, det handlar om potenser. Det går bra, faktiskt. Jag oroar mig inte lika mycket som tidigare, och dagens mattelektion gav över förväntning. Efter skolan träffade jag mina luciavänner för att gå igenom alla låtar, repa lite samt fika. Väldigt trevlig och nästa träff är på torsdag. Imorgon skall vi repa för fullt med ensemblen och kören, så nu måste jag sova och samla på mig nya krafter.


If I don't say this now I will surely break

As I'm leaving the one I want to take

Forgive the urgency but hurry up and wait

My heart has started to separate



K

A spider web, and I'm caught in the middle



Spelade futsal med Dalhem A idag. Sista matchen slutade i förlust med 2-3, och det var så sjuukt surt. Vi skulle vunnit, eller åtminstone spelat oavgjort. Vi hade defenitivt övertaget, men så kan det gå.


Jag är helt slut efter en helg med massvis med umgänge m.m. Det blir sovdags tidigt ikväll.

46 dagar kvar tills dagen.



K



Du vet att verkligheten är inte alltid så verklig




Har precis kommit hem från innebandyträning med mamma. det snöar ute, helt underbart. 50 dagar kvar tills julafton. Allt är fint.

Nu skall jag vidare till S och äta fruktsallad och titta på filmen Hairspray, imorgon är det plugg som gäller.



Trots att jag ett flertal gånger försökt radera dig
så finns du fortfarande kvar i hårddisken
 




K

RSS 2.0