So this is Christmas

Skit också! Vi hittade lillebrorsan. Nää okej, sån skall jag inte vara, men jag är fortfarande så otroligt arg på honom.
Han hade gått hem till en kompis, end of diskussion, tror jag. Jag blir upprörd av att ens prata om honom för tillfället.


Denna dag började med städning fram tills tre på eftermiddagen. Då bestämde jag och min syster oss för att ta en sväng till stan där hon avslutade sin julklappshandel och jag kikade på lite annat.
Vi begav oss sedan hem igen och började baka knäck med mera. Första året någonsin, tror jag, som vi lyckades! Ûber!

Jag ville, för trevnades skull, testa på ett nytt recept med apelsinskal och choklad. Hmm, det skulle nog inte vara mitt förstahandsval på ett fika men kan ju funka. Eller det kunde ha funkat. Jag bad min kära syster att skära klart skalen till skivor som jag börjat med, men hon missförstod det och skärde mina färdigaskivor en gång till. Ja, så det blir mycket smala kakor detta år.


Det enda som återstår av denna dag är en dusch. ÅH vad skönt. Sen skall jag krypa ner i min nybäddade säng och sova jättebra ända fram tills imorgon då jag lär få stiga upp vid åttasnåret. Fan för min pappa ibland.


Jag vill nu, för att avrunda detta inlägg, önska er alla en God Jul och ett Gott nytt år!





Two days left

En sådan vrickad dag. Helt sjuk. Det är sanslöst.

Min lillebror går igenom en oroväckande fas eller något liknande. Han får utbrott var femte minut, och de graderas för var gång. Det räcker med att be honom stänga en dörr så flippar han. Allt är jobbigt, allt är tråkigt, att är onödigt och meninglöst. Han vill inte, nää han vill verkligen inte. Han har hela långa dagen endast ifrågasatt allt som har sagts i detta hus. Efter att han julstädat sig eget lilla rum så var han, enligt sin egen syn på det hela, klar. Då skulle han äntligen få spela tv-spel och sitta framför datorn ända fram till julafton. Nja, det är väl inte riktigt vad vi andra i familjen anser är rätt. Och det sa vi, och ännu ett utbrott kom. Innan jag ens hann blinka agerade han och pappa i någon slags skrik/gap-duell, där jag faktiskt inte vet vem som vann. Det hela slutade i alla fall med att lillebror gick ut, i pappas skor och endast en t-shirt på överkroppen.

Jag var så ilsken på honom, så jag brydde mig inte om att följa efter, vilket pappa inte heller gjorde. Han har nu varit ute drygt en timme, och jag börjar faktiskt bli lite orolig trots att jag inte vill bry mig om skitungen. Han är så otroligt respektlös!

Aja, vi får se vad som händer. Vi får väl ge oss ut.

Ful, ful dag

Värsta ful-dagen på länge. Har ingen lust att gå utanför dörren, men frisk luft måste jag ju ha vid något tillfälle under dagen så jag tänker passa på när det blivit mörkt, alltså senare mot kvällen, då ingen kan se min bleka, gråa mule.
Jag är på taskigt humör och har praktiskt taget inte fått en blund på hela natten. Vaknade halv tre mitt i natten av att storebror ringde, han var utlåst. Jag hade sedan svårt att somna om igen.

När jag sedan steg upp runt klockan tio var jag knappast utvilad. Att vakna tidigt är inte min grej. Det slutar med att jag antingen stannar kvar i sängen och lyssnar på musik eller slänger mig i soffan framför tv:n.
Idag står det städning på schemat, och om jag hinner skall jag börja baka en av de hundra olika sakerna jag tänkt tills jul.

Mest av allt vill jag ut. Ut och umgås med en vän, Emma t ex. Ta en mysig fika samtidigt som vi sitter och ser regnet falla utanför. Ja, drömma kan man ju.


Tack för att du finns, bloggen, så att jag slipper belasta vänner och familj med tomt snack och klagomål. Det känns faktiskt lite bättre efter några minuters självömkan. Skall nog sätta igång med städningen nu bara för att pigga upp mig lite. Jag har lite mer än hundra ljus att damma av. Jäklarns.

I've got nothing for you to gain

Eftersom jag ändå inte har något meningsfullt för mig för tillfället (Julkalendern är redan avverkad, likaså tekoppen och läxläsningen som visserligen blev ett samtal med Lovisa istället) så jag tänkte steppa loss lite på tangentbordet i brist på annan sysselsättning.

Ja, nu var det ju inte så att jag struntade i läxläsningen. Nej, utan i själva verket så att det inte fanns några uppgifter kvar att göra. Hoho!

Har dock en del spanska att göra, samt repa inför uppvisningen med kör & ensemble imorgon och på fredag. Sen måste jag duscha och se U.B och DHW. Hejsvejs!

Barnvakt för hela slanten

Jio här sitta ja i storstan kalled hiuvudstadn, jio å de ar jo ganske najs de... Micke å gjere bare. Bani springa jo runt heile tidn å ja får int ein einde lugnar stund naj. Men so ei dei jio.


Slut på det roliga. What's up, Karro? JO, vet ni vad. Jag känner mig trött, orolig, ensam, uttråkad och ja kanske t o m uttorkad. Jo, ungar kan ibland vara det bästa som finns. Men inte när man har ett enormt ansvar på sig. Dom skall matas, dom skall bytas på, dom skall läggas, dom skall läsas för, dom skall badas, dom skall gås på promenad med, dom skall ALLTID ha uppmärksamhet. Observera ALLTID. Alla dessa sysslor står jag här ensam med att klara av. Karl till far gör inte det minsta lilla handtag, skall jag be att få tala om. Nu som tur är har pappas ex och storebror kommit hit och hjälper till. Dom skall stanna när vi sticker imorgonkväll. JA, imorgonkväll får jag komma hem igen. Hem till min mamma och hem till mina vänner.


Ikväll har jag ätit, pratat i tlfn, sovit och försökt plugga. Pluggandet går sådär. Jag får plugga på båten hem istället tror jag. Får inte så mkt ro här, ärligt talat.

Och oj, för er som inte vet, såklart. Jag befinner mig i Vallentuna i min systers hus. Min syster och hennes man är i Thailand,  och därför turas vi i släkten om att passa 3,5-åriga Alva och drygt 1-åriga Arvid.


Jo det var väl det. Hur ser veckan framöver ut då?

Måndag: Skola, KU
Tisdag: Skola, luciarep
Onsdag: Skola, luciarep, flöjtlektion, innebandy
Torsdag: Skola, kör
Fredag: Skola, luciatåg
Lördag: Luciatåg
Söndag: Sofiatåg. Haha, jag bara skojar. SOFIA skulle det stå. Eller Eventuellt Sofia skulle det stå. Nevermind. Nu skall jag sova. Lär ju vakna av underbara barnaskrik 04.30 eller något sådant imorgon bitti.


Grattis Emms som fyller 18 år om lite mindre än 1,5 timme!!!
Cíao.


RSS 2.0